SNABB OCH EFFEKTIV HJÄLP AV DUKTIG OCH ERFAREN NAPRAPAT Undersöker, diagnostiserar och behandlar besvär från nacke, axlar, rygg, bäcken, knä och fotleder..
Medicinsk Träning & Yoga Terapi
Medicinsk Träning & Yoga Terapi

Medicinsk Träning & Yoga Terapi

Specialist på hållnings-träning för nack-och rygg patienter, smidighetsträning för idrottare, andningsträning vid stress samt meditation och djupavslappning.

Kommande: Yoga För Hållningen, 8x kurs

Rätt regelbunden träning leder till ett varaktigt välbefinnande med ett balanserat sinne i en frisk kropp. När vi åldras drar gravitationen oss nedåt mot jorden samtidigt som vi i allmänhet blir allt mer stillasittande och mindre stresståliga. Dessa faktorer leder till en dålig hållning med permanenta förändringar i vitala delar av kroppen.  Minskat välmående, mindre energi och vitalitet är följden. 

En felaktig eller dålig hållning påverkar inte bara vår ryggrad negativt. Eftersom andningen också blir lidande hämmas energiflödet till vitala inre organ, ut i kroppens muskler och upp i hjärnan. Vi blir svagare, tröttare och mindre alerta mentalt. 

Den allvarligaste orsaken till att felaktiga muskler aktiveras och vi tappar vår hållning är stress. När våra stressystem är påkopplade dygnet runt är också de ”felaktiga” musklerna påkopplade som tex höftböjarna och muskulaturen i axlar och nacke. Smärta och värk som får fortsätta under lång tid riskerar att bli kronisk. 

Att försöka tänka på att ”sträcka på sig” eller ”dra in magen” för att hållningen ska bli bättre fungerar tyvärr inte då detta skapar mer stress och nya spänningar i kroppen. Vi måste istället träna kroppen på rätt sätt för att hitta balansen. Genom specifika terapeutiska yogaövningar baserade på den traditionella Hathayogan släpper vi på spänningar i kroppen och sinnet samtidigt som vi stärker vissa muskler för att skapa förutsättningar för en permanent positiv förändring. 

Förutom en förbättrad hållning får du också:

 • Ökad energi
 • Minskad smärta
 • Ökad koncentrationsförmåga
 • Ökat välbefinnande
 • Mindre stress
 • Ökat självförtroende
 • Ökad självkänsla

Passar dej som vill:

 • Vill förbättra din livskvalite
 • Besväras av ryggvärk, nackbesvär, huvudvärk
 • Har låg energi
 • Har koncentrationssvårigheter

Hatha Yoga

Hatha Yoga är en flertusenårig holistisk metod för att uppnå fysisk och mental balans i kroppens energisystem. Hatha yoga praktiken består av olika fysiska ställningar, andningsövningar, meditation och avslappning som utövas med regelbundenhet. Alla yoga metoder har andningen i fokus, som en brygga genom vilken vi kan påverka de delar av oss som ligger utom vår normala kontroll och det är bland annat detta som gör yogan till en av de mest kraftfulla metoder att komma till rätta med obalanser i kropp och själ. 

_________________________________________________________________________________

Kursupplägg

Målet är att du ska lära dej att praktisera yoga. Vi kommer att noggrant gå igenom varje ställning och övning under de 8 tillfällen då varje klass bygger på den tidigare. Efter avslutad kurs kommer du att ha en förståelse för vad yoga är och kunna göra enklare tekniker och ställningar på egen hand. 

Varför en kurs?

Med en kurs får du lära dej hur du ska praktisera yoga. Genom att följa en progressiv kursplan och öva i en liten grupp under överseende av en kvalificerad lärare får du en både effektiv och säker träning. En kurs är för dej som vill lära dej från grunden och som vill ha personlig återkoppling då mer hänsyn tas till varje individuell elev än normalt i en drop-in klass.